e-bilten

Pasti javnega naročanja

slika Pasti javnega narocanja
Sistem javnega naročanja je ves čas na očeh javnosti. Eni v njem vidijo edini vir preživetja, drugi priložnost za rast in nove posle, tretjim pa predstavlja vir sporov, zapletov in vprašljivega gospodarjenja z javnimi sredstvi.

Vseskozi pa je edina stalnica, da z njim ni nihče zadovoljen, razen morda naročnikov.

Preberi več

Kako do službe?

slika Kako do sluzbe
Večina deloiskalcev službo išče na tradicionalen način. Mnogi so obupani, ker so se prijavili že na več kot 100 objavljenih prostih delovnih mest, a niso bili vabljeni na niti en razgovor. Množica je takšnih, ki se vsepovprek prijavljajo na prosta delovna mesta. Težava je v tem, da se delodajalci takšnih kandidatov najbolj otepajo.

Pogosto se ti iskalci dela zaciklajo v tok prijavljanja na najrazličnejša delovna mesta, kar povprek, delodajalci pa jih zavračajo. To ne pelje nikamor, ti ljudje pa so vedno bolj obupani in zato, ker so obupani, dela ne dobijo.

Preberi več

Pri organizaciji dogodka malenkosti štejejo ... in plan B tudi!

slika organizacija dogodka
Priprava dobrega dogodka je velik zalogaj.  Ni vseeno, ali organiziramo  otvoritev, tiskovno konferenco, športno prireditev, poslovno srečanje ali obletnico podjetja. Vsem pa je skupno to, da dober, edinstven, in nepozaben dogodek zahteva precej spretnosti ter organizacijskega znanja.

Preberi več